Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ιλαρα



Ραγδαία αύξηση περιστατικών κοκκύτη – Σε έξαρση και η ιλαρά

Σημαντική αύξηση της επίπτωσης διαφόρων κοινών αναπνευστικών λοιμώξεων, ιογενών κυρίως αλλά και βακτηριακών όπως είναι η RSV, η γρίπη, ο αδενοϊός, και οι πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις παρατηρούνται, τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα, μετά από την ύφεση της πανδημίας Covid-19 και της σταδιακής άρσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.



Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έναντι της ιλαράς στον παιδικό πληθυσμό σε οικισμούς Ρομά

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΟΔΥ για την πρόληψη εμφάνισης αλλά και μη διασποράς κρουσμάτων ιλαράς, κλιμάκια του Οργανισμού, με τη συμμετοχή των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ), ξεκίνησαν από τις 12 Μαρτίου, να εμβολιάζουν μαζικά κατά της ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας τον παιδικό πληθυσμό, ηλικίας 1-14 χρόνων, σε οικισμούς Ρομά εντός των διοικητικών ορίων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοπον



Σε ποιες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης καταγράφεται έξαρση ιλαράς – Πλήρη εμβολιασμό με δύο δόσεις συστήνει ο ΕΟΔΥ

Έξαρση κρουσμάτων ιλαράς παρατηρείται τόσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα. Από 1/01/2023 έως 31/12/2023 δηλώθηκαν 2.361 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Μαγιορκίνης: Ποιοι είναι εκτεθειμένοι στην ιλαρά – Σε ποια ηλικία γίνονται τα εμβόλια

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για την επιδημιολογική εικόνα της ιλαράς στη χώρα μας.



Η ιλαρά είναι η πιο μολυσματική ασθένεια που έχει γνωρίσει η επιστήμη – Η σημασία του εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Πανεπιστημίου Harvard, του Πανεπιστημίου Lancaster και του U.S.



Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για την ιλαρά – Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας μας, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα ιλαράς, ενώ ακόμη δύο διερευνώνται ως «ύποπτα» την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται επιδημική έξαρση σε πολλές χώρες της Ευρώπης.