Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

ΗΧΟΣ



Η NASA κατέγραψε τον ήχο του ανέμου στον Άρη

Για πρώτη φορά καταγράφηκε ακουστικό υλικό, στο οποίο ακούγεται ο ήχος του ανέμου στον "κόκκινο πλανήτη", χάρη στο Insight της NASA.



Γιατί κάποιοι ενοχλούνται τόσο από τους ήχους του μασήματος

Οι ήχοι του λαίμαργου μασουλήματος και οι σπασμωδικές κινήσεις των χειλιών εκνευρίζουν πολλούς ανθρώπους, φέρνοντάς τους ακόμα και στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού.

Κι εκεί που άλλοτε ήταν απλή παραξενιά, μια προσωπική ιστορία στα όρια της ιδιοτροπίας, η επιστήμη έρχεται να ρίξει κι εδώ φως, μιλώντας για μια γνήσια πάθηση που ακούει στο όνομα «μισοφωνία».



Το Facebook προσθέτει ήχο στα βίντεο του NewsFeed

Αλλαγές στην αναπαραγωγή των βίντεο στην πλατφόρμα της ανακοίνωσε την Τετάρτη η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.



Το Facebook προσθέτει ήχο στα βίντεο που εμφανίζονται στο NewsFeed

Αλλαγές στην αναπαραγωγή των βίντεο στην πλατφόρμα της ανακοίνωσε σήμερα η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Συγκεκριμένα, τα βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα στο NewsFeed μέχρι τώρα δεν είχαν ήχο, μόνο εκτός εάν ο χρήστης επέλεγε να κάνει κλικ επάνω τους. Σύντομα το Facebook σκοπεύει να προσθέσει ήχο στα βίντεο αυτά, ο οποίος θα αναπαράγεται από προεπιλογή.



Πόσο καλά (νομίζετε ότι) ακούτε; Κάντε το πιο έξυπνο τεστ ακοής

Είναι πάντα σώφρον, εκτός από το να ενημερώνεστε για τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να σας παρουσιαστούν με την ακοή σας, να ελέγξετε και εμπράκτως το πόσο καλά ακούτε.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί επί της ουσίας ένα πολύ απλό, έξυπνο και αρκετά ακριβές τεστ ακοής που μπορείτε να κάνετε από την άνεση της καρέκλας που κάθεστε.



Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της Ακουστικής της Επιδαύρου – Εξαίρετος ήχος μόνο της Ελληνικής γλώσσας;

Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι διάσημο, οφείλεται στα πέτρινα εδώλια του (στα καθίσματα των θεατών), καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει η έρευνα ειδικών επιστημόνων.