Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ηγούμενος Εφραίμ



Σταθερή με βελτίωση η υγεία του Γέροντα Εφραίμ

Σταθερή με σημάδια βελτίωσης είναι σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Μετά την σοβαρή επιδείνωση της υγείας του τις προηγούμενες μέρες, ο Γέροντας Εφραίμ κατάφερε να ξεπεράσει προς το παρόν τον άμεσο κίνδυνο, αφού τα τρία κρίσιμα 24ωρα που πέρασαν δεν υπέστη άλλες επιπλοκές.



Σταθερή χωρίς επιδείνωση η υγεία του Γέροντα Εφραίμ

Τρίτο εικοσιτετράωρο μετά την απότομη επιδείνωση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ και η κατάστασή του, σήμερα κρίνεται από τους γιατρούς σταθερή αλλά ακόμη κρίσιμη.
Ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου παραμένει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού διανύοντας και αυτό το κρίσιμο 24ωρο χωρίς επιδείνωση.



Η ανακοίνωση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για το τροχαίο

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ



Η Αρκαδία γονάτισε στην Παναγία: Πλήθος πιστών προσκυνά την Αγία Ζώνη που θα παραμείνει στην Τρίπολη ως την Τρίτη το πρωί

Με δάκρυα στα μάτια οι πιστοί προσέρχονται να προσκυνήσουν το ιερό Θεομητορικό κειμήλιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη. Από το πρωί ως αργά τη νύχτα νέοι ηλικιωμένοι και παιδιά φθάνουν στην Τρίπολη για να βρεθούν κοντά στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας.

Άλλοι παρακαλούν τη χάρη της, άλλοι την ευχαριστούν για την βοήθεια της γονατιστοί.



Επιστολή διαμαρτυρίας για τις εκτρώσεις στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Με αφορμή το ψήφισμα της κυπριακής βουλής σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται οι εκτρώσεις, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής.



Η σημασία της εισόδου της Παναγίας στον Ναό

Για την Παναγία, για την στιγμή που οι γονείς της την παράδωσαν στο ναό έτσι καθαρή, αγνή και ακατέργαστη όπως ήταν, μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.