Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών



Με τιμές Αρχηγού Κράτους η Αθήνα υποδέχεται το Άξιον Εστί στον Άγνωστο Στρατιώτη – Οι Ακολουθίες 15 έως 27 Μαρτίου στη Μητρόπολη Αθηνών

 

Το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στο Πρωτάτο, στις Καρυές του Αγίου Όρους έρχεται στην Αθήνα προς προσκύνηση και ενίσχυση των Ελλήνων που δοκιμάζονται. Η Παναγία, η Μάνα των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές  έρχεται για να γιατρέψει τις πληγές του σώματος και της ψυχής των Ελλήνων που δοκιμάζονται.



Ρεπορτάζ ope.gr: Ο Άγιος Ελευθέριος Αθηνών τίμησε τον πολιούχο του – Η Ιερά λιτανεία και η παράκληση (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, του ιερού κλήρου, μαθητών και με τη συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η εκκλησίας μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός Αυτού Ανθίας, στους δρόμους της περιοχής.



ΒΙΝΤΕΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – Στην κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.



Η "Αποστολή" αγάπης και προσφοράς κοντά στο πλευρό των αστέγων και τη Μ.Βδομάδα

Στο πλευρό των αστέγων βρέθηκε και φέτος την Μεγάλη Εβδομάδα ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της Μ.Βδομάδας του Πάσχα.



Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας, ούτε μπαμπούλας

«Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας, δεν είναι μπαμπούλας, δεν μπορεί να πάρει το βούρδουλα, όπως μερικοί φωνάζουν και βγαίνουν στους δρόμους» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την κοπή βασιλόπιτας της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.



«Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ενίσχυση χιλιάδων μαθητών

«Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης» παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, παρέθεσαν σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής κ. Φωκίων Καραβίας, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυσης του Προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους Μαθητές».