Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

ιδιωτικά πανεπιστήμια



Πιερρακάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Αυξάνουμε τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Πιστεύω με όλο μου το είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την κοινωνική της κινητικότητα», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε παρέμβασή του, κατά την επεξεργασία των άρθρων του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.



Πιερρακάκης: Διπλή απελευθέρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Ένα δισ. ευρώ για τις ανάγκες του δημόσιου πανεπιστήμιου

Για «διπλή απελευθέρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και από νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών», με απώτερο στόχο τη «σοβαρή αυτοδιοίκηση» και «διεθνοποίηση» των ΑΕΙ, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο ACTION 24 και τους δημοσιογράφους Ντόρα Κουτροκόη και Νίκο Υποφάντη.



ΣΥΡΙΖΑ: «Το ελεύθερο πανεπιστήμιο του κ.Μητσοτάκη είναι το ιδιωτικό κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο»

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «ο κ.Μητσοτάκης, μέσα στις εσωτερικές του δυσκολίες, επιχείρησε να ενώσει όλα τα νεοφιλελεύθερα κομμάτια του κόμματος του, μέσα από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για το “ελεύθερο” πανεπιστήμιο».



Βορίδης: Ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα θέσει τους όρους λειτουργίας τους και θα μπει σε διαβούλευση αρχές Ιανουαρίου

Πρόκειται για ιδιωτικά πανεπιστήμια και εδώ το ιδιωτικό έχει έναν περιορισμό. Αν ήταν και κερδοσκοπικά, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ως νομική μορφή τη μορφή μιας ανώνυμης εταιρείας.



ΚΚΕ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Αντιδραστική τομή το νομοσχέδιο αυτό»

Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας: «Οι σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια συνιστούν πρόκληση και νέα επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας!»

Συνέχισε λέγοντας:



Αντίθετη η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Την αντίθεσή τους με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων εκφράζουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στη συνεδρίασή της με αριθμό 6/13−12−2023 κατέληξε, ομόφωνα, στο παρακάτω ψήφισμα: