Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Ιατρικος Συλλόγος Αθηνών



Κορονοϊός: 'Εκτακτη σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Περιφέρεια Αττικής

Την ανησυχία τους για τη διασπορά του ιού εξέφρασαν τα μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοϊό, τονίζοντας την ανάγκη της σχολαστικής τήρησης των μέτρων προστασίας εν όψει μάλιστα της μετακίνησης, ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού για τις καλοκαιρινές διακοπές.



Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Πολάκη

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική διαδικασία κατά του Παύλου Πολάκη αποφάσισε να κινήσει το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του, για δηλώσεις του αναφορικά με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του ΙΣΑ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.



Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η χώρα είναι αθωράκιστη στον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και την εμφάνιση περιστατικών της νόσου, σε τουλάχιστον 60 Δήμους της χώρας.



Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά έκτακτο σχέδιο δράσης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου που έχει εξελιχθεί -όπως αναφέρει- σε μεγάλη υγειονομική απειλή και μάλιστα με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα, καθώς αποτελεί πλήγμα για την τουριστική ανάπτυξή, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με ανακοίνωσή του.



«Τα χημικά εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες»

Τη χρησιμοποίηση επικίνδυνων χημικών ουσιών από τις αστυνομικές δυνάμεις στις χθεσινές συγκεντρώσεις εναντίον των μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή καταδίκασε με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ένα μεγάλο ποσοστό των διαδηλωτών που ήρθαν σε επαφή με τα χημικά παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και στην όραση».



Κόντρα υπουργείου Υγείας και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα κρούσματα ελονοσίας

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια «υπερβολική δημοσιότητα και αναίτια διόγκωση», ενός υπαρκτού, αλλά ελεγχόμενου προβλήματος, που αφορά κρούσματα ελονοσίας που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας και διαβεβαιώνει ότι είχε προβεί εγκαίρως σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες έτσι ώστε, να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η δημόσια υγεία.