Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

χυτρα

 

Κρήτη: «Εσκασε» η χύτρα την ώρα που μαγείρευε

Η γυναίκα που βρισκόταν στο σπίτι της στην περιοχή της Αλικαρνασσού, είχε βάλει την χύτρα στο μάτι της κουζίνας για να μαγειρέψει.

Όταν πήγε να ελέγξει το φαγητό, η χύτρα ξεκούμπωσε με αποτέλεσμα το καπάκι να την χτυπήσει με δύναμη στο κεφάλι.



Η αρχαία "χύτρα ταχύτητας" λεγόταν "πύραυνος" και λειτουργούσε με κάρβουνα

ΠΥΡΑΥΝΟΣ. Έτσι λέγεται πήλινη φορητή εστία για μαγείρεμα και θέρμανση που λειτουργούσε με κάρβουνα που τοποθετούνταν στην πάνω επιφάνεια.

Η συγκεκριμένη που εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στον τύπο των πυραύνων με ψηλό πόδι και φέρει πλούσια ανάγλυφη διακόσμηση από πλοχμούς, κεφάλια δαιμονικών μορφών και ταινίες με διάφορα διακοσμητικά μοτίβα.



Βρέθηκε «καλωδιωμένη» χύτρα ταχύτητας λίγα τετράγωνα από το σημείο της έκρηξης στο Μανχάταν

Τους φόβους για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη ενισχύει ο εντοπισμός μιας καλωδιωμένης χύτρας λίγα τετράγωνα από το σημείο της πρώτης έκρηξης στο «Μεγάλο Μήλο» το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα).
 


Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για την νοικοκυρά που αποκεφαλίστηκε από μια χύτρα;

Τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Πέραμα όταν το καπάκι της χύτρας ταχύτητας σκότωσε ακαριαία μια νοικοκυρά.

Ο τρόπος που η 57χρονη γυναίκα στο Πέραμα έχασε τη ζωή της, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, είναι απίστευτος. Η χύτρα ταχύτητας, με την οποία μαγείρευε, εξερράγη και την αποκεφάλισε.