Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 -
Μερική συννεφιά

22 °C

Σήμερα, 20. Ιουνίου 2019

χταπόδι

 

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

Υλικά Συνταγής
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

 



"Μεθυσμένο" χταποδάκι με φάβα

Συστατικά

1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό
Για τη μαρινάδα

400 γρ. κόκκινο κρασί
200 γρ. μηλόξιδο
1 καυτερή πιπεριά
Για το χταπόδι

50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. μέλι
20 ντοματίνια + μερικά για το σερβίρισμα
φάβα, για το σερβίρισμα
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο



Νόμιζε ότι θα έτρωγε χταπόδι αλλά αυτό ξαφνικά "ζωντάνεψε"

Μάχη με το ίδιο του το δείπνο έδωσε ένας Κορεάτης, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τους γευστικούς του κάλυκες με ένα χταπόδι. Και μπορεί αυτό να ήταν ήδη σε δυσμενέστατη θέση μέσα στο πιάτο του, ωστόσο αγωνίστηκε με ιδιαίτερο σθένος για να κερδίσει ξανά την ελευθερία του.

Χρειάστηκε βέβαια πρώτα να πάρει το «φιλί της ζωής» από μια σόγια σως!

 

Φτιάξτε πατατοσαλάτα με χταπόδι

Υλικά 
2 μέτριες πατάτες
1 πλοκάμι χταπόδι
½ φλιτζάνι ελιές καθαρισμένες σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι καλαμπόκι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από ½ λεμόνι