Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

χώρες



Στόλτενμπεργκ: 18 χώρες θα ανταποκριθούν το 2024 στο στόχο του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα ότι 18 από τις 31 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα επιτύχουν το στόχο του 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες κατά το 2024.



Ε.Ε: Προσωρινά τέλος στην δημοσιονομική πειθαρχία-Οι χώρες μπορούν να ανοίξουν τα ταμεία τους

Την αναστολή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα μέτρο άνευ προηγουμένου που θα επιτρέψει στις χώρες μέλη να δαπανήσουν όσα χρήματα χρειαστεί για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.



Η Boeing αναβαθμίζει το λογισμικό των 737 MAX 8 εντός «εβδομάδων» - Σε ποιες χώρες απαγορεύεται να πετούν τα αεροσκάφη

Αναβάθμιση του λογισμικού σε όλα τα αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 προτίθεται να κάνει η αεροναυπηγική εταιρεία Boeing, αν και όπως επισημαίνουν στελέχη της η απόφαση δεν συσχετίζεται με τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines την Κυριακή, στην Αιθιοπία.



Αυτές είναι οι ασφαλέστερες χώρες να επισκεφτεί κανείς το 2019

Όσοι προγραμματίζουν από τώρα τις διακοπές τους για το 2019 μπορούν να επισκεφθούν κάποιες από τις χώρες που θεωρούνται ότι είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο με βάση τα χαμηλά ποσοστά της εγκληματικότητας και την ασφάλεια για τους τουρίστες. Την παρακάτω λίστα προτείνει η βρετανική εφημερίδα Express:



Οι πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου

Την ώρα που οι δείκτες διαφθοράς καλά κρατούν στις περισσότερες γωνιές της οικουμένης, υπάρχουν και χώρες όπου η διαφθορά βασιλεύει.

Το World Economic Forum δημοσιοποίησε λοιπόν πρόσφατα την πολυαναμενόμενη Έκθεση Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο της οποίας απαθανατίστηκε και ο ετήσιος δείκτης διαφθοράς.



Η Λαγκάρντ θα πάει στη Σαουδική Αραβία

«Φρίκη» από την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι δήλωσε ότι αισθάνθηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας όμως ότι το γεγονός αυτό δεν θα ανατρέψει τα σχέδιά της να παραστεί σε μια επιχειρηματική διάσκεψη στο Ριάντ στα τέλη του μήνα.