Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024 -

Χημεία



Αντιδράσεις από τμήματα χημείας των ΑΕΙ για τις αλλαγές στην ονοματολογία χημικών ενώσεων στα σχολικά βιβλία

Ενστάσεις σχετικά με τις αλλαγές που εισάγονται στην ονοματολογία χημικών ενώσεων στα νέα σχολικά βιβλία χημείας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζουν οι πρόεδροι των έξι τμημάτων Χημείας των Πανεπιστημίων της χώρας.



«Coscientist», ο συνεργάτης τεχνητής νοημοσύνης που εκτελεί πειράματα

Ένα σύστημα βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη καταφέρνει να σχεδιάζει και να εκτελεί πραγματικά πειράματα Χημείας δείχνοντας τη δυνατότητά του να βοηθήσει τους επιστήμονες να κάνουν περισσότερες ανακαλύψεις γρηγορότερα. Το σύστημα ονομάστηκε «Coscientist».



Πανελλήνιες 2019: Δριμεία κριτική για τα ζόρικα θέματα σε Χημεία - Φυσική

Ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή δύσκολων θεμάτων στην Χημεία και την Φυσική, τα οποία προβλημάτισαν τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.



Η χημεία του έρωτα κάνει καλό στην υγεία!

Tι συμβαίνει τελικά στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε; Γιατί η καρδιά μας «φλέγεται» και το στομάχι μας «δένεται κόμπος»; Γιατί η διάθεσή μας ανεβαίνει ξαφνικά στα ουράνια, ενώ λίγο αργότερα πέφτει απότομα; Η βιοχημεία, οι νευροεπιστήμες και άλλοι κλάδοι των επιστημών προσπαθούν να ανακαλύψουν τις διεργασίες που συντελούνται στον οργανισμό τις στιγμές αυτές της απόλυτης ευτυ



Μπάχαλο με το πρόγραμμα μαθημάτων στη Β΄ Λυκείου: Προαιρετικά τα Αρχαία, ενοποιούνται Χημεία-Βιολογία

Μετά το αλαλούμ με τις Πανελλαδικές και τα ήξεις-αφήξεις σχετικά με την κατάργησή τους, τώρα το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι βάζει στο στόχαστρο τα μαθήματα της Β΄ Λυκείου.



Με Λατινικά, Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίζονται οι πανελλαδικές

Σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των ημερήσια και εσπερινών Γενικών Λυκείων.