Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

HDP



Τουρκία: Απελευθερώνεται η φυλακισμένη βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν

Δικαστήριο στην Τουρκία έδωσε σήμερα εντολή για την απελευθέρωση υπό δικαστικό έλεγχο της κουρδικής καταγωγής βουλευτή Λεϊλά Γκιουβέν που πραγματοποιεί απεργία πείνας στη φυλακή εδώ και 79 μέρες, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.



Το HDP προσέφυγε στο ΕΔΑΔ για τις προφυλακίσεις στελεχών

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ενάντια στις παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, προφυλακίσεις των συμπροέδρων του για κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία.



Τουρκία: 45 συλλήψεις επαρχιακών αξιωματούχων του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP)

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 45 επαρχιακούς αξιωματούχους του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), σχετικά με υποψίες για πιθανές διασυνδέσεις τους, με αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.



Γιλντιρίμ: Το HDP χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία

Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), οι ηγέτες του οποίου συνελήφθησαν την Παρασκευή, χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, προεοδοποιώντας πως όποιος βλάπτει το έθνος θα πληρώσει το τίμημα.



Τουρκία: Tο HDP αναστέλλει τη συμμετοχή του στο κοινοβούλιο μετά τις συλλήψεις

Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε σήμερα ότι «αναστέλλει τις νομοθετικές του προσπάθειες», μετά τη σύλληψη των επικεφαλής του καθώς και πολλών βουλευτών και στελεχών του από τις τουρκικές αρχές.



Ο Bούτσης αποδοκίμασε τις συλλήψεις βουλευτών του τουρκικού κόμματος HDP

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εκφράζει με ανακοίνωσή του την «απερίφραστη αποδοκιμασία» του για τις χτεσινές συλλήψεις των βουλευτών του κόμματος HDP της Τουρκικής Βουλής.