Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

χασιμο



Reuters: Κίνδυνος για την Ελλάδα να χάσει την δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι τα χρήματα αποτελούν μέρος ποσού 4,8 δισ. ευρώ των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (ANFAs και SMPs), αλλά και από το waiver - τον μηχανισμό που επέτρεπε στο ευρωσύστημα να χρησιμοποιεί ελληνικά ομόλογα για δανεισμό.



Λάδι Καρύδας : 5 Τρόποι Που Μπορεί Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος

Ακούγεται αντιφατικό, αλλά το λίπος που περιέχεται στο λάδι καρύδας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει λίπος, λέει ο πιστοποιημένος διατροφολόγος και φυσιοθεραπευτής εναλλακτικής ιατρικής Bruce Fife, συγγραφέας του «The Coconut Oil Miracle» και πρόεδρος του Coconut Research Center.



Πως το ρόδι βοηθά να χάσετε κιλά

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες αντιοξειδωτικές ουσίες.

«Το κατακόκκινο ρόδι δεν είναι απλά ένα φρούτο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερτροφή», σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αστερία Σταματάκη, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.



Πλειοψηφία πλέον αυτοί που χάνουν τις ρυθμίσεις οφειλών στα Ταμεία

«Στάση πληρωμών» από τους οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) του μηνός Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτά το 50% εγκατέλειψε τις 100 δόσεις και το 64% τις 12 δόσεις. Το ποσοστό απώλειας παλαιότερων ρυθμίσεων μάλιστα φτάνει το 80%!



Να πόσα δις θα χάσει η Ευρώπη αν μας πετάξει απο την Σένγκεν

Σύμφωνα με μελέτη της γαλλικής κυβέρνησης Think tank εάν έρθει το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν και επιστρέψουν οι διασυνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη, τότε οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν, θα έχαναν περίπου 110 δισ. ευρώ σε περίπου μια δεκαετία.



Χάθηκαν 13.003 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο

Ίσως η επιβολή των capital controls και η γενικότερη αναταραχή σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο να είναι η κύρια αιτία του φαινομένου.

Πάντως, η Ελλάδα κατέγραψε τον Σεπτέμβριο τη δεύτερη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών στον τομέα της εργασίας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», χάθηκαν 13.003 θέσεις μισθωτής απασχόλησης.