Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

χαρη



Θα απονείμει χάρη στον Πολ Μάναφορτ ο Τραμπ;

Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News αποκάλυψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ της είπε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ, που καταδικάστηκε πριν από δύο ημέρες για οχτώ αδικήματα φορολογικής και τραπεζικής απάτης. 



Le Monde: Η Ελλάδα επέζησε χάρη στο κουράγιο των Ελλήνων και του Τσίπρα

«Χάρη στο κουράγιο των Ελλήνων και του Τσίπρα, η Ελλάδα επέζησε», τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Le Monde», το οποίο είναι αφιερωμένο στη χώρα μας, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup.



Η Χάρη του Θεού φωτίζει την ακάθαρτη ψυχή μας

Η χάρη, η οποία προέρχεται από τη μετάνοια, στελνει την ψυχή προς τον Θεό, του οποίου το φως την προσελκύει.
 
 
Στην αρχή δεν είναι τόσο προφανές, αλλά η ζεστασιά της, που είναι αγάπη, αρχίζει να μαλακώνει την καρδιά.
 
 


Καθαριστείτε από τα πάθη και η Θεία Χάρις θα έρθει αθόρυβα

Μη ζητάτε να φτάσετε ψηλά με μεγάλες ασκήσεις χωρίς να έχετε αρετές, γιατί κινδυνεύετε να πέσετε σε πλάνη για την έπαρση και την τόλμη σας.

Όποιος επιζητεί θεία χαρίσματα και υψηλές θεωρίες, ενώ είναι ακόμα φορτωμένος με πάθη, αυτός, σαν ανόητος και υπερήφανος, πλανιέται.

Πρώτα απ’ όλα οφείλει ν’ αγωνιστεί για την κάθαρσή του.



Σ᾿ ἐκείνους, πού ἔχουν δυνατούς πειρασμούς, μέλλει ὁ Θεός νά δώσει σοφία καί τή χάρη Του!

Τό πρόσωπο τοῦ ντροπαλοῦ ἀνθρώπου μιμεῖται τήν ταπείνωση τοῦ Χριστοῦ. Τίποτε ἄλλο δέ μᾶς χωρίζει περισσότερον ἀπό τή Θεία Σοφία, ὅσο ὁ χλευασμός, τά γέλια, ἡ παρρησία καί τ΄ ἀστεῖα.
 
Ἄς ἁγιάζουμε μέ προσευχές καί καλές πράξεις τό σῶμα μας, γιά νά ἔλθει νά κατοικήσει σ᾿ αὐτό ὁ Χριστός μέ τή Θεία Κοινωνία!...


La Stampa: Γερμανία και Ολλανδία ίσως έκαναν χάρη στον Ερντογάν

Στη στρατηγική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος του επόμενου μήνα στην Τουρκία, στα πλαίσια της έντονης αντιπαράθεσης με τη Γερμανία και την Ολλανδία, αναφέρεται σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα La Stampa.