Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

χαν



Ο Χαν είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή της ΠΓΔΜ

Σίγουρος πως θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων στηΒουλή της ΠΓΔΜ, εμφανίζεται σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, αναφέροντας ότι συνιστά επειγόντως στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, κάτι, που, όπως σημειώνει, το έχει πει και προσωπικά στον ίδιο.



Χαν: «Οχι» σε οικονομική βοήθεια της ΕΕ στην Τουρκία

Το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην Τουρκία απέκλεισε ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

 

Επιπλέον ζήτησε  μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Αγκυρας, τονίζοντας ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν μόνο εάν επανέλθει η εμπιστοσύνη στην πολιτική.



Λύση μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο βλέπει ο Χαν για το Σκοπιανό

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αναφέρθηκε ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής.



Κοτζιάς κατά Χαν: Για την Ελλάδα δεν θα υπάρξει ποτέ τσαμικό ζήτημα

Σκληρή απάντηση με ύφος που δεν παραπέμπει στις συνήθεις διπλωματικές διατυπώσεις απέστειλε στην Κομισιόν ο ΥπΕξ Νίκος Κοτζιάς σχετικά με το "ανύπαρκτο ζήτημα των τσάμηδων" 



Τσαβούσογλου: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις του επιτρόπου Χαν για την Τουρκία

Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν ότι η Τουρκία είχε ήδη καταρτίσει έναν κατάλογο δικαστών και άλλων προσώπων που σκόπευε να συλλάβει πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος είναι «απαράδεκτες», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.