Κυριακή 26 Μαΐου 2024 -

γυναικολόγος



Ο γυναικολόγος Μουκουέγκε έμαθε ότι πήρε το Νόμπελ Ειρήνης ενώ χειρουργούσε

Την ώρα του καθήκοντος έμαθε ότι τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης, ο γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε.

Ο Κονγκολέζος γυναικολόγος, που βραβεύτηκε από κοινού με την Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, χειρουργούσε στην κλινική του στο Πανζί, όταν άκουσε κόσμο να ουρλιάζει από χαρά.



Αγνοδίκη η Αθηναία. Η πρώτη γυναικολόγος στην ιστορία

H Αγνοδίκη έζησε στην Αθήνα τον 4ο π.Χ. αιώνα. Ήθελε να σπουδάσει Ιατρική, αλλά αυτό ήταν αδύνατο στην εποχή της, αφού αν το τολμούσε ως γυναίκα θα ερχόταν αντιμέτωπη ακόμα και με θανατική ποινή. Λόγω της αυστηρής απαγόρευσης, είχε παρατηρηθεί μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας στις επίτοκες, γιατί πολλές ντρεπόντουσαν να εξεταστούν από άνδρες.



Απίστευτο: Ξέχασαν το κεφάλι εμβρύου στο σώμα της γυναίκας μετά την έκτρωση

Για τις 26 Μαΐου 2017 αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αμβλώσεως σε νοσοκομείο ακριτικού νησιού.



Απίστευτο! Γυναικολόγος υπέβαλε σε άμβλωση πελάτισσα της ενώ δεν ήταν έγκυος

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας σε γυναικολόγο η οποία είπε σε πελάτισσά της ότι κυοφορούσε και την υπέβαλε σε άμβλωση έναντι αμοιβής 800 ευρώ, ενώ δεν ήταν έγκυος!



Χειροπέδες σε γυναικολόγο του δημοσίου για φακελάκι

Στη σύλληψη γυναικολόγου σε δημόσιο νοσοκομείο  που πήρε φακελάκι, προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. 

 



Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πας αμέσως στον γυναικολόγο

Μήπως είσαι κι εσύ ανάμεσα στο ποσοστό των γυναικών που αμελούν συνεχώς να επισκεφτούν τον γυναικολόγο τους; Γνώριζες πως η τακτική σου αυτή θέτεις σε κίνδυνο την υγεία σου; Μάθε από ποια ηλικία και κάθε πότε πρέπει να επισκέπτεσαι το γυναικολόγο, γιατί το ετήσιο τσεκ απ επιβάλλεται και ποια συμπτώματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσεις.