Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

γρίπη



ΕΟΔΥ: Πέντε θάνατοι από covid-19, οκτώ διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Στα ίδια με την προηγούμενη εβδομάδα επίπεδα παραμένει η θετικότητα του SARS-CoV2 στην κοινότητα, ενώ οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι από λοίμωξη covid-19 καταγράφουν μείωση.



ΕΟΔΥ: 12 νεκροί από κορονοϊό και δύο νεκροί από γρίπη

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζεται η δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα και αυτή την εβδομάδα (26 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου), με 3 νέα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 2 νέοι θάνατοι. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ όλοι οι δείκτες του κορονοϊού καταγράφουν μείωση.



ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορονοϊό – Τέσσερις από γρίπη

Συνολικά 21 είναι οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα,την εβδομάδα 12-18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη (22/02) κατά την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων, ενώ τέσσερις είναι οι νεκροί από τη γρίπη.



Γρίπη και κρυολόγημα: Πότε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η γρίπη και το κρυολόγημα μπορεί μερικές φορές να σοβαρέψουν ανεξέλεγκτα.

Πώς μπορεί άραγε να καταλάβει κανείς ότι έχουν αρχίσει να «γυρνάνε» σε κάτι πιο σοβαρό;



Αυτά είναι τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 – Πώς μεταδίδεται

Η γρίπη που ονομάστηκε Η1Ν1, οφείλεται σε έναν ιό που εμφανίστηκε το 2009 και προσβάλλει τους ανθρώπους.

Αρχικά, η γρίπη ονομάστηκε γρίπη των χοίρων, γιατί ο ιός περιέχει γονίδια από τον ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων σε έναν συνδυασμό που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα.



Αυξημένος κίνδυνος για σοβαρή νόσηση με Covid λόγω υποεμβολιασμού

Ο υποεμβολιασμός (η λήψη λιγότερων από τον συνιστώμενο αριθμό δόσεων εμβολίου SARS-CoV-2) θα μπορούσε να συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καταστάσεων COVID-19, δηλαδή με νοσηλεία ή και θάνατο από COVID-19, σε σύγκριση με τον πλήρη εμβολιασμό (λήψη των συνιστώμενων δόσεων εμβολίου).