Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

GPS



Συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα: Τα GPS... «τρελαίνονται» - Οι πόλοι της Γης μετατοπίζονται με ραγδαίο ρυθμό

Η περίεργη μετατόπιση του βόρειου πόλου, από τον Καναδά προς την πλευρά της Σιβηρίας, προβληματίζει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα που προσπαθεί να εξηγήσει γιατί κινούνται οι μαγνητικοί πόλοι της Γης. 



Το GPS έσωσε ομάδα ορειβατών που χάθηκε στον Ψηλορείτη!

Επιχείρηση προσέγγισης και διάσωσης ομάδας ορειβατών στήθηκε τα ξημερώματα από την Πυροσβεστική υπηρεσία, κατόπιν ενημέρωσης από την Αστυνομία, για την ομάδα των ξένων επισκεπτών, που αποπροσανατολίστηκε στον Ψηλορείτη, όταν έπεσε η νύχτα.



Κύπρος: Έκτακτη ειδοποίηση για αεροπλάνα και GPS

Σε συναγερμό βρίσκεται η αεροπορία της ανατολικής Μεσογείου καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα στα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού θέσης (GPS) προβληματίζει έντονα.

Τόσο οι Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, όσο και της Τουρκίας έχουν εκδώσει έκτακτες ειδοποιήσεις για την αεροναυτιλία - Notam.



Προσοχή: Δεν πρέπει να έχετε πάντα ανοιχτό το GPS στο κινητό

Μπορεί η λειτουργία εντοπισμού τοποθεσίας στα smartphones, που πλέον προσφέρουν οι περισσότερες εφαρμογές, να έχει προκαλέσει αντιδράσεις και κατηγορίες προς τη Google, το Facebook, ή προς άλλες εταιρείες τεχνολογίας για παραβίαση της ιδιωτικότητας, ωστόσο πολλοί χρήστες επιλέγουν να τη χρησιμοποιούν σε ορισμένες περιπτώσεις.



Πώς οι Ίωνες δημιούργησαν το πρώτο GPS τον 7ο αιώνα π.Χ.



Υποχρεωτικά τα GPS στα βυτιοφόρα, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομίας

Η εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα ήταν και είναι υποχρεωτική, η μοναδική αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο, αφορά το γεγονός ότι το κόστος εγκατάστασης των συστημάτων δεν θα καταβάλλεται υποχρεωτικά από τον βυτιοφορέα, αλλά θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την εταιρία εμπορίας καυσίμων.