Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Γλυπτά



«Τα κλεμμένα Γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα» λέει η Νία Βαρντάλος σε μήνυμα προς το Βρετανικό Μουσείο

Μήνυμα στο Βρετανικό Μουσείο στέλνει μέσω Instagram η Νία Βαρντάλος με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών και συγκεκριμένα την ακύρωση της συνάντησης του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο, θα εκτιμούσαμε τα κλεμμένα Γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, όπου ανήκουν. Σας ευχαριστούμε. Ελλάδα



Independent: «Ντροπή η άρνηση του Τζόνσον να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το στην Ελλάδα στηρίζει ο αρθρογράφος του Independent Ντένις ΜακΣέιν, που μάλιστα μιλά ειρωνικά για τις προθέσεις του Μπόρις Τζόνσον.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα διορθώσει τις αδικίες της αποικιοκρατίας και θα επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα; Ας γελάσω», είναι ο τίτλος του άρθρου.



Ο Κόκκαλης ειρωνεύεται τον Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Με μια ιδιαίτερα ειρωνική ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, παίρνει θέση για το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.



"Ιδιοκτήτης των γλυπτών του Παρθενωνα είναι η Ακρόπολη”

Σε εκπομπή του με θέμα την “Aντιδικία για το θέμα της λεηλασίας στην Ακρόπολη” το δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutshclandfunk) μετέδωσε συνέντευξη με τον διευθυντή του Μουσείου. Στη ιστοσελίδα του αναφέρονται τα εξής:



Βρετανικό Μουσείο: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου και δεν πρόκειται να επιστραφούν μόνιμα στη χώρα μας, διαμήνυσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χάρτβιχ Φίσερ.



Πρόεδρος βρετανικής επιτροπής: Αποκαταστήστε τα Γλυπτά στην πλήρη ομορφιά τους στην Αθήνα

«Αποκαταστήστε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην πλήρη ομορφιά τους στην Αθήνα».