Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

γκρίζες ζώνες



Προκαλεί η Τουρκία: Επαναφέρει ξανά τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Η Άγκυρα αυξάνει τις απειλές της μετά την ανακοίνωση από την Ελλάδα για τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς σήμερα πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δηλώνουν ότι είναι σε επιφυλακή για να «προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιβάλει μονομερές καθεστώς».



Το μήνυμα του Παυλόπουλου για την 25η Μαρτίου

«Το παράδειγμα των Ηρωικών Προγόνων μας Αγωνιστών της Εθνεγερσίας του 1821 πρέπει ν' αποτελεί, για κάθε Έλληνα, δείκτη πορείας ως προς την επιτέλεση του δικού μας Εθνικού Χρέους» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.



Βίτσας: Δεν πρέπει να υποκύψουμε στη συζήτηση περί γκρίζων ζωνών

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στη συζήτηση περί γκρίζων ζωνών. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.



Βίτσας: Για την Ελλάδα υπάρχει το διεθνές Δίκαιο και δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες"

«Παρακολουθούμε με περίσκεψη μια αναβάθμιση της τακτικής από την πλευρά της γείτονος χώρας και αναπροσαρμόζουμε σε σχέση με αυτό και τις δικές μας δυνάμεις αποτροπής», επισήμανε ο Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.



Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα: Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Αλμυρού.



Α.Τσίπρας: «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες»

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υπάρχει η αποφασιστικότητα της χώρας να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τα προβλήματα που προκύπτουν «ποντάροντας στον διάλογο και όχι σε κινήσεις εντυ