Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ



20 Ιανουαρίου - Γιορτή σήμερα: Του Οσίου Ευθυμίου

Τη μνήμη του Οσίου Ευθυμίου τιμά σήμερα, 20 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας γεννήθηκε στη Μελιτηνή της Αρμενίας το έτος 377 μ.Χ. κατά τους χρόνους της βασιλείας του Γρατιανού (375 – 383 μ.Χ.).



29 Δεκεμβρίου- Γιορτή σήμερα: Των Αγίων 14.000 σφαγιασθέντων νηπίων στη Βηθλεέμ

Τη μνήμη των Αγίων 14.000 σφαγιασθέντων Νηπίων στη Βηθλεέμ τιμά σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.



11 Νοεμβρίου: Εορτή του Αγίου Μήνα

Τη μνήμη του Αγίου Μηνά, του εν τω Κοτυαείω τιμά σήμερα, 11 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Μηνάς γεννήθηκε στην Αίγυπτο στα μέσα περίπου του 3ου αιώνα μ.Χ. από γονείς ειδωλολάτρες.



21 Οκτωβρίου: Εορτή του Οσίου Ιλαρίωνος του Μέγα

Τη μνήμη του Οσίου Ιλαρίωνος του Μέγα τιμά σήμερα, 21 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας γεννήθηκε το 333 μ.Χ., στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η κωμόπολη στην οποία ανατράφηκε ονομαζόταν Θαβαθά, πέντε μίλια μακριά από τη Γάζα. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι ειδωλολάτρες.



20 Οκτωβρίου: Άγιος Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος, ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας

Μετά την ενοποίηση των δύο Σωμάτων και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, με εισήγηση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 398/1987 αναγνωρίστηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος προστάτης του Σώματος, η δε 20ή Οκτωβρίου η ημέρα που τιμάται η μνήμη του, ως επίσημη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας.



14 Οκτωβρίου: Εορτή των Αγίων Ναζαρίου, Προτασίου, Γερβασίου και Κελσίου

Τη μνήμη των Αγίων Ναζαρίου, Προτασίου, Γερβασίου και Κελσίου τιμά σήμερα, 14 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Οι γονείς του Ναζαρίου (Αφρικανός και Περπετούα) λέγεται ότι υπήρξαν μαθητές του Αποστόλου Πέτρου, ο όποιος τους είλκυσε στη χριστιανική πίστη και τους βάπτισε. Ο γιος τους έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία, μέσα σε μία διεφθαρμένη κοινωνία.