Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

γιατροί χωρίς σύνορα



Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Τουλάχιστον ένα παιδί πεθαίνει κάθε δύο ώρες στον καταυλισμό Ζαμζάν του Σουδάν

Τουλάχιστον ένα παιδί πεθαίνει κάθε δύο ώρες στον καταυλισμό Ζαμζάν του Σουδάν, έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους καταυλισμούς για εκτοπισμένους στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).



Ο χειρουργός Χρήστος Χρήστου αναλαμβάνει διεθνής πρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα»

Νέος διεθνής πρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» αναλαμβάνει ο χειρουργός και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης, Χρήστος Χρήστου, έπειτα από απόφαση της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης της ΜΚΟ.



Το συγκλονιστικό αντίο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στον σπουδαίο Γιάννη Μπεχράκη - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο οι «Γιατροί χωρίς σύνορα» αποχαιρετούν τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη.

Στο μήνυμά τους αναφέρουν:



Αυτοί που μετράνε ανάσες: Φωτογραφικό αφιέρωμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Κάθε εικόνα κρύβει μέσα της πολλές ιστορίες. Και κάθε ιστορία κρύβει μέσα της πολλές εικόνες. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το 2018 είδαν χιλιάδες εικόνες και άκουσαν χιλιάδες ιστορίες. Βρέθηκαν σε 72 χώρες, εκεί που εκτυλίσσονται οι μεγαλύτερες κρίσεις ανά τον κόσμο για να προσφέρουν ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.



Σε ξενώνα για ασυνόδευτους ανηλίκους ο νεαρός που έστειλε την επιστολή στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο ασυνόδευτος ανήλικος που βρίσκεται στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου κι έστειλε επιστολή προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τις συνθήκες διαβίωσής του, θα μεταφερθεί σε ειδικό ξενώνα για ασυνόδευτους ανήλικους.



Αντιδρούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την κατάσχεση του Aquarius

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF) καταδικάζει έντονα την απόφαση των ιταλικών δικαστικών αρχών να ζητήσουν την κατάσχεση του πλοίου Aquarius με κατηγορίες για παρατυπίες στην απόρριψη των απορριμμάτων του σκάφους.