Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

γγδε



Πιτσιλής: Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της Αρχής είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών για κάθε πληροφορία που θα μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση της δολοφονίας της εφοριακού Θεοδώρας Ζέμπερη.

Ο κ. Πιτσιλής δήλωσε αναλυτικά:



Η ΓΓΔΕ εξέδωσε οδηγό για την παραγραφή χρεών προς την εφορία

H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε οδηγό για τους εφοριακούς και τους φορολογουμένους που προσπαθούν να βγάλουν άκρη μέχρι πότε έχει το Δημόσιο δικαίωμα να ζητά την είσπραξη χρεών του παρελθόντος (μετά από όλους τους νόμους, τις παρατάσεις και τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν μεσολαβήσει στα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια).



ΓΓΔΕ: Ίδιος ή μειωμένος ο ΕΝΦΙΑ του 2016 για το 91,8% των ιδιοκτητών

Για το 91,8% των ιδιοκτητών ακινήτων ο ΕΝΦΙΑ του 2016 είτε παρέμεινε σταθερός στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είτε μειώθηκε.



ΓΓΔΕ προς τους τουρίστες: Ζητήστε αποδείξεις

Με συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «Le Temps», ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, κάλεσε τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα να ζητούν αποδείξεις.



Υπό στενή παρακολούθηση οι τραπεζικές κινήσεις

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις θυρίδων και χρηματιστηριακών προϊόντων, παρακολούθηση τραπεζικών κινήσεωνδανειακών συναλλαγών και χρηματοπιστωτικών προϊόντων περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης για το 2016 της ΓΓΔΕ.



ΓΓΔΕ: Καλεί τους εφοριακούς να δηλώσουν αν έχουν συγγενείς λογιστές

Mε εγκύκλιο περί ασυμβιβάστων έργων και ιδιοτήτων καλούνται οι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ να γνωστοποιήσουν  με Υπεύθυνη Δήλωση, εάν συγγενικά πρόσωπα (σύζυγος ή γονέας ή γονέας συζύγου ή τέκνα ή αδέλφια), ασκούν το επάγγελμα του λογιστή (σε λογιστικό γραφείο ή επιχείρηση).

Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει: