Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025 -

Γέροντας Εφραίμ Βατοπεδινός



Το κάλλος της Ορθόδοξης οικογένειας

Δείτε την ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου με θέμα: «Το κάλλος της Ορθόδοξης οικογένειας» σε εκδήλωση της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 



Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός:Η Αγία Μαρία η Αιγύπτια ήταν μια πόρνη αλλά η μετάνοιά της την αγίασε

Μια διάσημη πόρνη έγινε Αγία γιατί κατάλαβε την αμαρτωλότητά της και μετανόησε. Έφυγε στην έρημο και ασκήτεψε εκεί όπου έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής της. Γι αυτήν την Αγία και για την σημασία της μετανοίας είχε μιλήσει ο Γέροντας Εφραίμ κατά τον τελευταίο κατανυκτικό εσπερινό και επαναφέρουμε την ομιλία του γι αυτήν την μεγάλη Αγία.



Ομιλία Ηγουμένου Εφραίμ εις τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρ. Εφραίμ σε ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Μπραχαμίου, περιγράφει τη θαυμαστή μυροβλυσία του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Δημητρίου