Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

γερμανική οικονομία



Ανέβασε ταχύτητα η γερμανική οικονομία το β' τρίμηνο

Υψηλότερος του αναμενόμενου ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, χάρη στις υψηλότερες δαπάνες των νοικοκυριών και του κράτους.



Αρνητικές προβλέψεις για την γερμανική οικονομία το 2017

Επιτάχυνση 1,9% θα πετύχει η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία εξαιτίας της ισχυρής εγχώριας ζήτησης. Ο ρυθμός όμως ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης  θα επιβραδυνθεί σχεδόν στο μισό το 2017, καθώς το Brexit και άλλοι κίνδυνοι πλήττουν τους εξαγωγείς, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ινστιτούτου DIW.



Οι δαπάνες για τους πρόσφυγες στήριξαν τη γερμανική οικονομία

Οι κρατικές δαπάνες, που είχαν εν μέρει στόχο να καλύψουν το κόστος φιλοξενίας και φροντίδας για τους πρόσφυγες, και οι υψηλότερες επενδύσεις διατήρησαν σταθερό το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανίας στο 0,3% το τέταρτο τρίμηνο, υπεραντισταθμίζοντας τη μείωση των εξαγωγών.



Σουλτς: "Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τι συνέβαινε στη Volkswagen- Είναι βαρύ πλήγμα για τη γερμανική οικονομία"

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτίμησε σε συνέντευξή του σε γερμανικές τοπικές εφημερίδες ότι το σκάνδαλο που ξέσπασε με το λογισμικό παραποίησης των τιμών των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκινητήρων της Volkswagen θα πλήξει τη γερμανική οικονομία, αλλά πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης πιθανότατα θα ξεπεράσει αυτή την κρίση.