Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024 -

γαύρος



Γαύρος μαρινάτος για το ουζάκι!

Η απόλυτη συνταγή με όλα τα μυστικά της, για γαύρο μαρινάτο! Τον Ελληνικό παραδοσιακό μεζέ, που όσο τέλεια συνοδεύει ένα ουζάκι, άλλο τόσο τέλεια, στέκεται σαν συνοδευτικό στα όσπριά μας ή σε ένα τραπέζι με θαλασσινά.

 



Πέννες με φρέσκο γαύρο, καραμελωμένα κρεμμύδια και θυμάρι

Υλικά
500 γρ. φρέσκο γαύρο
500 γρ. πέννες (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
1 κ. κόκκινα κρεμμύδια
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι