Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

φυσικό αέριο



Βίντεο: Φάλαινα εμφανίστηκε σε βάθος 1000 μέτρων κατά την δοκιμή ενός αγωγού αερίου

Ένα βίντεο άλλης εποχής δημοσιεύεται και πάλι στο διαδίκτυο και απεικονίζει την εμφάνιση μίας… φάλαινας, στα βάθη των ωκεανών κατά την διάρκεια δοκιμών σε αγωγό αερίου!

Οι δοκιμές γινόντουσαν σε βάθος 3000 ποδιών, δηλαδή περίπου 1000 μέτρων.



Αλεξάνδρα Σδούκου: Στηρίζουμε την αύξηση της δυναμικότητας των αγωγών TAP και IGB

Τη στήριξη της Ελλάδας στην αύξηση της δυναμικότητας του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP και του ελληνο-βουλγαρικού διασυνδετηρίου αγωγού IGB, επιβεβαίωσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο 10ο Συμβούλιο του Νότιου Διαδρόμου και το 2ο Συμβούλιο Πράσινης Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο Μπακού, μιλώντας για δυο υποδομές-κλειδί



Νέα NAVTEX από την Τουρκία για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν – Ξεκινάει έρευνες στο κοίτασμα Akseki-1

Η Τουρκία, εξέδωσε νέα NAVTEX διάρκειας ενός μηνός και συγκεκριμένα από 7 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2024, για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν στο κοίτασμα Akseki-1 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το κοίτασμα Akseki-1 είναι η ίδια περιοχή όπου είχαν γίνει οι τελευταίες έρευνες.



Παραδοχή Μητσοτάκη: «Πληρώσαμε επτά φορές περισσότερα χρήματα για φυσικό αέριο λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας»

Από το Νταβός της Ελβετίας, όπου συμμετέχει στο πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία πρωτοφανή ομολογία, παραδεχόμενος ότι η Ελλάδα και άρα οι Έλληνες φορολογούμενοι, πλήρωσαν 7 φορές περισσότερα χρήματα για αγορά φυσικού αερίου λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας!

Είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός:



Μεντβέντεφ: Στοπ στην παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη αν επιβληθεί πλαφόν

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, αν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αέριο.



Κύπρος: Σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 ανακάλυψε η κοινοπραξία ENI-Total

Οι εταιρείες ενέργειας TotalEnergies και ENI ανακοίνωσαν σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στο οικόπεδο Cronos-1, στο τεμάχιο 6, στα ανοιχτά της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανακοίνωση της ENI, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις στο κοίτασμα Cronos-1 του τεμαχίου 6 υποδεικνύουν την ύπαρξη 2,5 tcf φυσικού αερίου.