Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

φυσικές καταστροφές



Υποχρεωτική η ασφάλιση αυτοκινήτου για φυσικές καταστροφές: Πόσο θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα σε ΙΧ και επαγγελματικά οχήματα

Από 7 έως 13 ευρώ, ανάλογα με τις παρεχόμενες καλύψεις, αναμένεται να κυμανθεί το ετήσιο κόστος ασφάλισης για ένα απλό επιβατικό όχημα, μετά την υποχρεωτική ασφάλεια ΙΧ για φυσικές καταστροφές.

Για επαγγελματικά οχήματα, παραδείγματος χάρη, η τιμή αυτή θα ανέβει κι άλλο.



Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών να αφορά επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 2 εκατ.

Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων για φυσικά φαινόμενα, καθώς και η επίλυση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων και η υποχρέωση συμβολαίων αστικής ευθύνης σε μία σειρά επαγγελμάτων, αποτέλεσαν αντικείμενο συνάντησης που είχε, πρόσφατα, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου



Χαλκιδική: Ηλεκτροδοτήθηκαν 155.000 παροχές που δεν λειτουργούσαν

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότηση 155.000 παροχών στο νομό Χαλκιδικής και εκκρεμούν επανηλεκτροδοτήσεις πολύ περιορισμένου αριθμού καταναλωτών.



Στα 7 εκατ. ευρώ οι ζημιές από φυσικές καταστροφές

Σε 7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου σε 1.148 περιπτώσεις που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες.



Ιαπωνία: Έτρεξε το β' τρίμηνο, αλλά φυσικές καταστροφές, εμπορικός πόλεμος κλείνουν το δρόμο

Με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 2016 αναπτύχθηκε η οικονομία της Ιαπωνίας το δεύτερο τρίμηνο, σε μία ένδειξη ότι η επιμονή της Τράπεζας της Ιαπωνίας σε χαλαρή νομισματική πολιτική αποδίδει καρπούς.



Οι φυσικές καταστροφές σκότωσαν φέτος πάνω από 10.000 άτομα

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας φυσικών καταστροφών και καταστροφών που προκλήθηκαν από ανθρώπινη υπαιτιότητα, με το οικονομικό τους κόστος να ανέρχεται τουλάχιστον στα 158 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντασφαλιστική εταιρία Swiss Re.