Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

φυλου



Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: "Ο όρος σύζυγος περιλαμβάνει και τους συζύγους του ιδίου φύλου"

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι ο όρος «σύζυγος», κατά την έννοια των διατάξεων του δικαίου της ΕΕ για την ελεύθερη διαμονή των πολιτών και των μελών της οικογένειάς τους, περιλαμβάνει και τους συζύγους του ιδίου φύλου.



Έρχονται προγράμματα του ΟΑΕΔ με ποσόστωση φύλου

Προγράμματα του ΟΑΕΔ με ποσόστωση φύλου για να κλείσει η "ψαλίδα» άνδρα - γυναίκα" προανήγγηλε η πρόεδρος του ΔΣ και διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα ημερήσιας διάταξης «γυναικ



Τι λέει ο Θάνος Ασκητής για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλλου

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αλλαγή ταυτότητας φύλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής.



Μιχελογιαννάκης: Είμαι αντίθετος με την αλλαγή φύλου στα 15

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αντίθετος στη δυνατότητα επιλογής αλλαγής φύλου στα 15 έτη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:



Ιστορική δικαστική απόφαση για αλλαγή φύλου χωρίς προαπαιτούμενη χειρουργική επέμβαση

Ιστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που αναγνωρίζει το δικαίωμα μεταβολής ληξιαρχικών στοιχείων φύλου και ονοματεπωνύμου χωρίς να προϋποθέτει την χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης αναπαραγωγικών οργάνων.