Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

φωτιές



Κικίλιας: Στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας για να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο

Για τη φετινή, πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που θα αντιμετωπίσουμε καθώς όπως τόνισε «η κλιματική κρίση είναι εδώ» μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο Associated Press.



Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Μεγάλη Παρασκευή σε τέσσερις περιφέρειες

Συναγερμός έχει σημάνει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Μεγάλη Παρασκευή σε τέσσερις περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός.



«Πρεμιέρα» της αντιπυρικής περιόδου – Τι πρέπει να προσέξετε

Ξεκινάει σήμερα η αντιπυρική περίοδος και η πυροσβεστική υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες τα μέτρα που πρέπει να λάβουν, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες τόσο για την πρόληψη, όσο και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ειδικότερα:

Αν δείτε καπνό, φλόγες ή οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά:



Κικίλιας: Μάχη από τώρα δίνουν οι πυροσβέστες, πάνω από 70 οι πυρκαγιές καθημερινά

Στο μεγάλο αριθμό των πυρκαγιών που εκδηλώνονται καθημερινά ενώ έχουμε ακόμα άνοιξη, τις καθημερινές μάχες που δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν οι πυροσβέστες την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που έρχεται, για την ταχύτητα που υλοποιείται το εξοπλιστικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, αλλά και για το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος εστίασε την Παρασκευή 26/4 ο Βασίλης Κικίλιας.



«Καμπάνα» 500 ευρώ από την Πυροσβεστική σε αγρότες που έκαιγαν χόρτα και κλαριά

Δυο νέα πρόστιμα συνολικής συνολικού ύψους 1.000 ευρώ σε Πάτρα και Μεσολόγγι επέβαλλε η Πυροσβεστική στη Δυτική Ελλάδα.



Κικίλιας: To υπουργείο είναι «χτισμένο» γύρω από την κρίση

Στον αέρα θα βγουν μέχρι το τέλος του μήνα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το σύνολο του ΑΙΓΙΣ, όπως επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Όπως τόνισε ο κ.