Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

φορολογουμενοι



Ποιες ΔΟΥ ενοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Ιδρύονται Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης

Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η μεγάλη οργανωτική αναδιάρθρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και η μετάβασή της στο νέο μοντέλο λειτουργίας της, που παρουσίασε στις αρχές του έτους ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής.

Βασικά στοιχεία του νέου μοντέλου αποτελούν:



Ακίνητα: Δείτε μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε τις δηλώσεις Ε9

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 8 Μαρτίου, προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις Ε9.

 

A. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα Νομικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:



Αυτοί είναι οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2024

Λιγότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, όσοι προχώρησαν σε προσλήψεις, οι φορολογούμενοι που ανακαίνισαν κάποιο ακίνητό τους, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι με πρόσθετες αμοιβές για υπερωρίες, επιχορηγήσεις και έκτακτα επιδόματα.



Φορολοταρία Χριστουγέννων: Ποιοι τυχεροί κερδίζουν τις 100.000 ευρώ

Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη φορολοταρία της ΑΑΔΕ που μοιράζει 1,2 εκατ. ευρώ σε 12 υπερτυχερούς μόλις πραγματοποιήθηκε και εδώ μπορείτε να δείτε τους τυχερούς λαχνούς.



Η εφορία χαρίζει τα χρέη σε 535.000 φορολογούμενους

Περισσότεροι από 535.000 φορολογούμενοι θα πάψουν από τη μια στιγμή στην άλλη να χαρακτηρίζονται ως οφειλέτες της εφορίας καθώς με υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους διαγράψουν τα χρέη.



ΑΑΔΕ: Έγινε η φορολοταρία - Δείτε αν είστε ένας από τους 1.000 τυχερούς

Ολοκληρώθηκε η λοταρία του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με λαχνούς από τις δαπάνες που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο του 2018 μέσω καρτών ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας, ποσά που είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.