Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

φονοι



Φόνοι και τραυματίες στο Κονγκό μετά τις εκλογές

Συνολικά 34 φόνοι, 59 τραυματισμοί και 241 «αυθαίρετες συλλήψεις» σημειώθηκαν συνολικά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετά την ανακοίνωση των προσωρινών εκλογικών αποτελεσμάτων πριν από μια εβδομάδα.«Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία, όποτε κι αν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.



Σε δίκη ο νοσηλευτής που κατηγορείται για τον θάνατο τουλάχιστον 100 ασθενών

Ξεκίνησε σήμερα στην πόλη Όλντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας η δίκη ενός πρώην νοσηλευτή με στόχο να «διαλευκανθούν» οι φόνοι τουλάχιστον εκατό ασθενών, για τους οποίους κατηγορείται, μια άνευ προηγουμένου υπόθεση στη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Αίγυπτος: Θανατικές καταδίκες σε 20 άνδρες για φόνους αστυνομικών

Αιγυπτιακό δικαστήριο διατήρησε τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε 20 άνδρες για φόνους αστυνομικών κατά τα βίαια επεισόδια του 2013 που ακολούθησαν την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ μετέτρεψε τις ποινές πολλών άλλων σε βαριές ποινές κάθειρξης. Οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν και πάλι έφεση.



ΗΠΑ: Οι φόνοι στο Σικάγο ξεπέρασαν τους 700 το 2016

Οι φόνοι στο Σικάγο έχουν ήδη ξεπεράσει τους 700 φέτος, δήλωσε η αστυνομία χθες, καθώς μια έξαρση σε πράξεις βίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των θανάτων στο ψηλότερό τους σημείο μέσα σε σχεδόν δύο δεκαετίες.



Σοκαριστικό! Βρετανός καταδικάστηκε σε 8ετή φυλάκιση γιατί σχεδίαζε μαζικούς φόνους

Είχε παρακολουθήσει με μανία όλα τα επεισόδια της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Breaking Bad» παρατηρώντας με κάθε λεπτομέρεια τα σχέδια των ηρώων της με στόχο τον τέλειο φόνο…