Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

φωκια



Βραζιλία: Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών

Σχεδόν 1.000 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες στη νότια Βραζιλία πέθαναν από γρίπη των πτηνών, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες προσπαθούν να απομονώσουν τον θανατηφόρο ιό για να αποφευχθεί η μετάδοσή του σε εκτροφεία πουλερικών.



Φώκια κολύμπησε και βγήκε στη στεριά στη Σκόπελο

Μια ασυνήθιστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι δεκάδες παραθεριστές στη Σκόπελο. Σε παραλία του νησιού έκανε την εμφάνισή της μία αρσενική φώκια, η οποία κολύμπησε και στη συνέχεια βγήκε να ξεκουραστεί στη στεριά.

Η Λιμενική Αρχή, ενημέρωνε σε τακτικά χρονικά διαστήματα τους λουόμενους, να κρατούν απόσταση, να μην βρέχουν και να μην ταΐζουν το ζώο.



Φώκια μέσα στο λιμάνι της Κέρκυρας

Μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα οι περισσότεροι απ’ τους περαστικούς και τους ταξιδιώτες, παρατηρώντας έναν σπάνιο επισκέπτη να κόβει βόλτες μέσα στο λιμάνι της Κέρκυρας!



Φώκια σκοτώθηκε με κυνηγετικό όπλο έξω από τη Σάμο

Μία νεκρή μεσογειακή φώκια, με εμφανή τραύματα από σκάγια κυνηγετικού όπλου, εντοπίστηκε την Κυριακή από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Όπως έγινε γνωστό, το άτυχο θηλαστικό βρέθηκε να επιπλέει νεκρό νοτιοδυτικά της Σάμου, αργότερα εκβράστηκε σε ακτή λόγω των ανέμων.



Σκότωσαν με καραμπίνα φώκια στη Σάμο - ΦΩΤΟ

Μία νεκρή μεσογειακή φώκια, με εμφανή σημάδια δολοφονίας από κυνηγετικό όπλο, εντοπίστηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Όπως έγινε γνωστό, αρχικά βρέθηκε να επιπλέει νεκρή στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου, ενώ λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού.



Φώκια εμφανίστηκε στο Κερατσίνι

Την εμφάνιση της στο Κερατσίνι, κοντά στην Ιχθυόσκαλα, έκανε μια… φώκια. Η περίεργη επίσκεψη της έγινε αντιληπτή από όσους βρισκόταν στην περιοχή.

Την φωτογραφία της δημοσίευσε στο facebook η Mom/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.