Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Φιλελεύθεροι



Η συμμαχία του Μακρόν με τους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους

Συμμαχία με το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές έκλεισαν οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι (ALDE) στο συνέδριό τους στη Μαδρίτη.

Όπως είπε η εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου, Αστρίντ Πανοσιάν: «για να το ξεκαθαρίσουμε, το ALDE είναι η καρδιά της συμμαχίας που θέλει να οικοδομήσει το LREM [ La République en Marche, το κόμμα του Μακρόν]».



Θέμα Grexit θέτουν οι Φιλελεύθεροι της Γερμανίας

Ναι μεν αλλά είναι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στέλεχος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Tagesspiegel».



Πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας σε Φιλελεύθερους και Πράσινους από την Μέρκελ

«Παρατηρώ με χαρά πόσο καλά εργάζεται η κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen) υπό τον ηγεσία του (χριστιανοδημοκράτη) Αρμιν Λάσετ στο κρατίδιο Σλέσβιχ –Χολστάιν.  Γι αυτό θα χαιρόμουν (αν γίνει) και σε ομοσπονδιακό επίπεδο», είπε η καγκελάριος Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας "Rheinische Post".



Συμμαχία με Φιλελεύθερους θέλει ο Β.Σόιμπλε

"Πάντοτε θεωρούσα ότι το FDP είναι ο κυβερνητικός εταίρος που θα προτιμούσαν οι χριστιανοδημοκράτες (CDU)" δηλώνει ευθέως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt της Δευτέρας.



Η ευρωομάδα των Φιλελεύθερων κλείνει την πόρτα στον Γκρίλο

Η προσπάθεια του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) να ενταχθεί στην πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών δεν αναμένεται τελικά να καρποφορήσει, γράφει ο ιταλικός Τύπος.



Grexit και κούρεμα χρέους θέλουν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι

Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κούρεμα χρέους ζητά ο αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, με δήλωσή του στην εφημερίδα Bild. Και μάλιστα παίρνει θέση υπέρ του... ΔΝΤ, λέγοντας πως επιτέλους πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προειδοποιήσεις του».