Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

f35



F-35: Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τουρκία

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει», είπε ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους. Υπενθύμισε ότι αν η Άγκυρα ενεργοποιήσει τα ρωσικά συστήματα, οι ΗΠΑ δεν θα της παραδόσουν τα μαχητικά F-35.



Το πρόγραμμα για τα F-35 είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει χωρίς την Τουρκία λέει ο Ερντογάν

Συνεχής είναι η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, λόγω της επιμονής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να απειλεί με πάγωμα των F-35.



Ιαπωνία: Συνεχίζεται το θρίλερ με την συντριβή του F-35Α

Ένα σενάριο που φέρνει στην επιφάνεια τα χαρακτηριστικά του Ψυχρού Πολέμου εκτυλίσσεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη θάλασσα της Ιαπωνίας μετά τη συντριβή ενός F-35A ανοικτά των ακτών της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.



Τουρκία: Έκτακτη σύσκεψη στην Άγκυρα για S-400 και F-35

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στην Τουρκία με κεντρικό θέμα την αγορά των ρωσικών πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 και το πρόβλημα που δημιουργείται με την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.



Οι Βρετανοί φέρνουν τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 στην Κύπρο

Τα πέμπτης γενιάς πολεμικά αεροσκάφη F-35B της Βρετανίας πρόκειται να εγκατασταθούν στην Κύπρο, αργότερα αυτό το χρόνο, στην πρώτη υπεράκτια αποστολή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.



Η Ουάσινγκτον στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τα F-35

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει τις τελευταίες μέρες τους Τούρκους ομολόγους τους ότι οι περαιτέρω παραδόσεις εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 ακυρώνεται.