Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

f 35



Ως το 2030 η Πολεμική Αεροπορία θα έχει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς

Ως το 2030 η Πολεμική Αεροπορία θα έχει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, ενώ σταδιακά θα αποσυρθούν τα παλαιότερα, τόνισε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.



ΗΠΑ: «Έτοιμοι να καλωσορίσουμε πίσω στην οικογένεια των F-35 την Τουρκία εφόσον λύσει το θέμα με τους S-400»

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καλωσορίσουν πίσω στην «οικογένεια των F-35» την Τουρκία, εφόσον λύσει το θέμα με τους S-400.



Στην διπλάσια τιμή από τα F-35 Block 4 της Φινλανδίας αγοράζει η Ελλάδα τα μαχητικά από την Lockheed Martin

Σε μέγαλο σκάνδαλο για τη χώρα εξελίσσεται η προμήθεια των 40 F-35 από την Lockheed Martin που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στοιχεία από την Επιτροπή Άμυνας του φινλανδικού Κοινοβουλίου για την αντίστοιχη αγορά F-35, μόλις πριν δύο χρόνια (τον Φεβρουάριο του 2022 έγινε η υπογραφή) αποδεικνύει ότι αγοράστηκαν περίπου στην  μισή τιμή.



Αναμένεται εντός ωρών η αποστολή της LOA (Letter Of Acceptance) στην Αθήνα για τα F-35

Αναμένεται ίσως και σήμερα η αποστολή από το Στέιτ Ντιπαρτμεντ προς την ελληνική κυβέρνηση της επίσημης επιστολής για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα.

Το πακέτο περιλαμβάνει και δωρεάν στρατιωτική βοήθεια και η επιστολή αναμένεται να αποσταλεί στο Κογκρέσο.



Τούρκος πιλότος ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση με F-35

Ένας Τούρκος πιλότος πραγματοποίησε την πρώτη πτήση με αεροσκάφος F-35 στις ΗΠΑ στο πλαίσιο συνεχούς εκπαίδευσης, δήλωσε το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο.

Στις αρχές Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Τούρκοι πιλότοι και το προσωπικό συντήρησης εκπαιδεύονταν πάνω στο αεροσκάφος F-35, στην πολιτεία της Αριζόνα.