Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

ευπαθεις ομαδες

 

SOS: Επικίνδυνη για την υγεία η αφρικανική σκόνη - Ποιοι πρέπει να προσέχουν

Η αφρικανική σκόνη επισκέπτεται όλο και πιο συχνά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω του φαινομένου της ερημοποίησης που καταγράφεται στη Σαχάρα.



Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες

Ξεκίνησε στις επτά σήμερα το πρωί, το πρώτο στάδιο της μεγάλης επιχείρησης στο Κορδελιό με την διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη δυτική Θεσσαλονίκη. 



Εξετάζεται μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις ευπαθείς ομάδες

Μείωση του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να ελαφρυνθούν συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και ιδίως όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ αναμένεται να προχωρήσει στις εν λόγω αλλαγές αν συνεχιστεί ο θετικός απολογισμός στα έσοδα.



Έκκληση στον Πρωθυπουργό να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι ευπαθείς ομάδες κάνει ο Μητρόπουλος

«Κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην κοινοποιήσουν τη Δευτέρα ΕΝΦΙΑ, σε όποιον πολίτη, κυρίως νέο άνεργο, ανάπηρο και μέλος ευπαθούς ομάδας, αδυνατεί» να πληρώσει σημείωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.



Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει 2 θερμαινόμενες αίθουσες εν όψει ψύχους

Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει 2 θερμαινόμενες αίθουσες από την Δευτέρα στις 10 το πρωί για τη φιλοξενία ευάλωτων ομάδων και αστέγων, αφού αναμένεται κύμα ψύχους τα επόμενα 24ωρα. 

Συγκεκριμένα, διατίθενται: 

- Η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη & Δύμης, 2108223946, Πρόσβαση: Με ΜΕΤΡΟ στη στάση «Σταθμός Λαρίσης»)