Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

έξαρση



Μηνιγγίτιδα: Συναγερμός για σπάνιο νέο είδος της ασθένειας

Οι υγειονομική ηγεσία των ΗΠΑ προειδοποιούν τους ιατρούς να παραμένουν σε εγρήγορση για ορισμένα είδη σπάνιων και σοβαρών λοιμώξεων από μηνιγγιτιδόκοκκο που βρίσκονται σε άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Σε ποιες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης καταγράφεται έξαρση ιλαράς – Πλήρη εμβολιασμό με δύο δόσεις συστήνει ο ΕΟΔΥ

Έξαρση κρουσμάτων ιλαράς παρατηρείται τόσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα. Από 1/01/2023 έως 31/12/2023 δηλώθηκαν 2.361 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Ανησυχία των ειδικών για την έξαρση κοκκύτη και στρεπτόκοκκου

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Αττικής, Άννα Παρδάλη, με αφορμή την έξαρση κοκκύτη και στην Ελλάδα δήλωσε πως «Ίσως πρέπει όλοι οι ενήλικες να ξαναδούμε το θέμα του εμβολιασμού και ιδιαίτερα οι έγκυες».



Έξαρση του ιού Ζίκα στην Ινδία με 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Έξαρση του ιού Ζίκα αναφέρθηκε στην Ινδία, όπου καταγράφηκαν 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα τον περασμένο μήνα, ανάμεσά τους και 22 έγκυες, στο δυτικό κρατίδιο Ρατζαστάν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.



Aκόμα ένα κρούσμα ιλαράς

Τα τελευταία 24ωρα στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου Λαμίας, υπάρχει αυξημένη ροή παιδιών, που ενδέχεται να έχουν ιλαρά.

Τα περιστατικά αυτά εξετάζονται στο κοντέινερ του Παιδιατρικού έξω από τα επείγοντα και αν χρειαστεί νοσηλεύονται προσωρινά στον ειδικό χώρο βραχείας νοσηλείας που έχει δημιουργηθεί εκεί που ήταν η Παιδιατρική.Πρόειται κυρίως για παιδιά ρομά.



ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε έξαρση η γρίπη. Έξι θάνατοι στη χώρα

Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης, η οποία παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο συνεχίζει να υπογραμμίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.