Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

εθνοφύλακες



Έλληνες Εθνοφύλακες στο Καστελόριζο - Έξαλλοι οι Τούρκοι

«Απόβαση στο Καστελόριζο»: Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος στα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ από Έλληνες στρατιώτες οι οποίοι αποβιβάζονται στο ακριτικό νησί με το πλοίο της… γραμμής και πλήρη εξοπλισμό.



Ηχηρό μήνυμα Καμμένου στην Τουρκία: Μολών Λαβέ!

"Οι Εθνοφύλακες μας συμμετείχαν σε μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων ανθρωποκεντρικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Όχι μόνο στη μάχη, αλλά και δίπλα μαζί με την κοινωνία.



Απρόοπτο στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης με τους Εθνοφύλακες: Κόπηκε η ελληνική σημαία

Ένα απρόοπτο έτυχε στους Εθνοφύλακες στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, λόγω του ισχυρού αέρα και της βροχής κόπηκε το πάνω μέρος που κρατούσε την σημαία, την ώρα της παρέλασης λίγο μετά την εξέδρα των επισήμων.



Ετος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας: Οι Εθνοφύλακες διαγωνίζονται στο σημάδι! (Φωτό)

Μην γελιέστε, οι διαγωνιστικοί σκοπευτικοί αγώνες Μαχητή-Εθνοφύλακα που διοργανώθηκαν στην έδρα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων (5/42 ΣΕ - «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ») στην Κάλυμνο δεν ήταν απλώς μέρος των δράσεων στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2017 ως έτους Εθνοφυλακής και Εφεδρείας.



Οι πάντα έτοιμοι για δράση Εθνοφύλακες σε ένα βίντεο - αφιέρωμα στο έργο τους

Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, φέτος, το 2017, είναι το Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. Με αφορμή το έτος Εθνοφυλάκων ας δούμε λίγα πράγματα για την ιστορία της Εθνοφυλακής. Παρακάτω μπορείτε να θαυμάστε τους Εθνοφύλακες μας σε ένα απίστευτο βίντεο - αφιέρωμα στο έργο τους. 


Άστραψαν και βρόντηξαν οι εθνοφύλακες στον Έβρο

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων, το Δ' Σώμα Στρατού με τη ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, εκτέλεσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, βολές των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Αλεξανδρούπολης, της Τραϊανούπολης, των Φερών και του Τυχερού.

Πέρα από τις πολύτιμες παρατηρήσεις για βελτίωση που ήταν πολύτιμες, το οπτικό υλικό αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.