Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Εθνικο θεατρο



Λεωνίδας Κακούρης: Το μυστηριώδες και σοκαριστικό βίντεο μέσα από το σπίτι του μετά την αποχώρησή του από την παράσταση «Βασιλιάς Ληρ»

Όπως έγινε γνωστό μέσα από το ρεπορτάζ του Άρη Καβατζίκη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο Λεωνίδας Κακούρης αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Βασιλιάς Ληρ» με σκηνοθέτη, τον Γιάννη Χουβαρδά.



18 Μαρτίου 1996: Πέθανε ο Οδυσσέας Ελύτης

Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές μας, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979. Αποτέλεσε ένα από τα επίλεκτα μέλη της λεγόμενης «γενιάς του τριάντα» στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.



«Η κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φεντώ, στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή, το ανυπέρβλητο αριστούργημα του Ζωρζ Φεντώ, «Η κυρία του Μαξίμ», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου [Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα]. 



La Strada στο Εθνικό Θέατρο

Όταν ένα έργο κλασικό απασχολεί στο πέρασμα του χρόνου, όταν προκαλεί τον πειραματισμό και καταλύει τα όρια μεταξύ των τεχνών, σίγουρα οδηγούμαστε προς μια νέα «γέννηση». Όπως στην περίπτωση του φιλμ που εμπνέει τους Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer) για ένα ερευνητικό θέατρο αξιώσεων με απώτερο στόχο την αφήγηση μιας νέας ιστορίας, σε μια νέα γλώσσα.



Ακυρώνονται προσωρινά οι παραστάσεις του "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε" στο Εθνικό Θέατρο

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή δεν θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του Εθνικού «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου



Ακυρώνονται οι παραστάσεις στο Εθνικό την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

Στάση εργασίας εργασίας αποφάσισε για την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου.

Η στάση θα γίνει από τις από 8:00 έως 12:00 και από 20:00 έως 24:00 και η συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 10:30 στο ΡΕΞ και μετά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Πανεπιστημίου 37.