Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

εσπεριδοειδή



Αυτά είναι τα επτά τρόφιμα που δεν γνωρίζατε ότι πρέπει να τρώτε τον Φεβρουάριο

Αναρωτιέστε ποια φρούτα και λαχανικά είναι στην εποχή τους; Ήρθε η ώρα να απολαύσετε όλη τη φρεσκάδα που προσφέρει η φύση. Αν δεν ξέρετε ποια φρέσκα προϊόντα ανήκουν στην εποχή τους, μέσα στο Φεβρουάριο, τότε ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός με γευστικές επιλογές για όλο το μήνα.

Τα 7 φρούτα και τα λαχανικά εποχής για τον Φεβρουάριο



Ερευνητές μελετούν το DNA των εσπεριδοειδών για να διασώσουν και να δημιουργήσουν ποικιλίες

Το μανταρίνι Χίου είναι το πιο γλυκό που υπάρχει, διαθέτει εκπληκτικό άρωμα σε σχέση με τα υπόλοιπα, άλλα έχει ένα μειονέκτημα, πολλούς σπόρους, κάτι που μπορεί όμως σε λίγα χρόνια από τώρα να αλλάξει με τη βοήθεια της επιστήμης. Πώς θα γίνει αυτό; Το τόσο ωραίο άρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να διατηρηθεί ώστε να βγει στο μέλλον μια ποικιλία που να μοσχοβολάει και να μην έχει κουκούτσια.



Φρούτα που πρέπει να αποφεύγεις με άδειο στομάχι

Ενώ τα φρούτα αποτελούν αναμφισβήτητα ζωτικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, δεν είναι όλα κατάλληλα για κατανάλωση με άδειο στομάχι. Ορισμένα φρούτα, όταν καταναλώνονται μόνα τους και χωρίς το «μαξιλάρι» άλλων τροφών, μπορεί να οδηγήσουν σε πεπτικές ενοχλήσεις και άλλα προβλήματα. Είναι σημαντικό να προσέχεις τα φρούτα που επιλέγεις να απολαύσεις, ειδικά όταν το στομάχι σου είναι άδειο.