Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 -

ερυθρός σταυρος



Ο παπάς της σφαγής του Διστόμου στέλνει ένα μήνυμα στους σύγχρονους Έλληνες

Τις τελευταίες μέρες, εκδηλώνεται μια φοβία από ορισμένους συμπολίτες μας απέναντι στην προοπτική εγκλωβισμού ενός αριθμού προσφύγων στον τόπο μας.



Αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία

Την οριστική αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) από τους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στελέχη του κλιμακίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας στον πρόεδρο του ΕΕΣ, Νικόλαο Οικονομόπουλο, και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο μερών, στην Α



Ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού: Υπάρχει ένας και μοναδικός λογαριασμός για τους πυροπαθείς

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι υπάρχει ένας και μοναδικός τραπεζικός λογαριασμός για την ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Αττική, εξέδωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς με αφορμή τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί από τις φονικές πυρκαγιές, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εκμετάλλευσης και απάτης.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 



Τέσσερις ώρες περιμένουν στην ουρά για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη

Τέσσερις ώρες αναμονής κλείνουν στις ουρές για την Αγία Ζώνη οι προσκυνητές αλλά υπομονετικά προχωρούν για το πολυπόθητο προσκύνημά τους.
 
Το τελευταίο βράδυ λίγο πριν την αναχώρηση του Ιερού κειμηλίου από την Νέα Ιωνία , ο κόσμος τρέχει να προλάβει έστω και την τελευταία στιγμή.
 


Σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων 6 εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού

Έξι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και άλλοι δύο αγνοούνται, μετά την επίθεση που δέχτηκαν πιθανότατα από μέλη του Ισλαμικού Κράτους ενώ μετέφεραν προμήθειες στα βόρεια της χώρας αυτής, σε περιοχές που έχουν πληγεί από φονικές χιονοθύελλες και χιονοστιβάδες.



Ερυθρός Σταυρός: Οι βρετανικές υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε ανθρωπιστική κρίση

Οι βρετανικές υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε "ανθρωπιστική κρίση", η οποία απαιτεί την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού που χρησιμοποιεί νοικιασμένα τζιπ για την μεταφορά των ασθενών, ανακοίνωσε σήμερα η ΜΚΟ.