Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Ερυθρά Θάλασσα



Η Φρεγάτα «Ψαρά» θα αντικαταστήσει την Φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα

Σε δύο εβδομάδες έχει προγραμματιστεί να αποπλεύσει από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, η φρεγάτα «Ψαρά», με σκοπό να αντικαταστήσει τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα έχοντας ως αποστολή την ασφαλή ναυσιπλοΐα στην περιοχή για τα εμπορικά πλοία από επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.



Εκρήξεις κοντά σε εμπορικό πλοίο ανοιχτά των ακτών της Υεμένης

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε μία αναφορά για ένα επεισόδιο σε απόσταση 82 ναυτικών μιλίων νοτίως του Άντεν της Υεμένης, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες για το περιστατικό αυτό.



Γαλλικό αντιτορπιλικό αναχαίτισε drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Γαλλικό αντιτορπιλικό που εκτελούσε αποστολή στενής προστασίας, υπό την ελληνική επιχείρηση ASPIDES στην Ερυθρά Θάλασσα, το πρωί της Τετάρτης (20/3) εντόπισε drone των Χούθι.



Δένδιας για την πρώτη πολεμική εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα»: «Είμαστε υπερήφανοι»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, δήλωσε υπερήφανος μετά την πρώτη πολεμική εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα στα πλαίσια της προστασίας ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, βάλλοντας κατά δύο drones των σιιτών Χούθι.



Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» έβαλε κατά δύο drones των σιιτών Xούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Σήμερα τα ξημερώματα, η φρεγάτα ΥΔΡΑ ενεπλάκη στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατεύσει ένα εμπορικού πλοίο ιταλικών συμφερόντων στον Κόλπο του Άντεν, βάλλοντας με το πυροβόλο εναντίον δύο drones των σιιτών Χούθι που πλησίαζαν.



Ρόδος: Εντοπίστηκε σπάνιο είδος μέδουσας από την Ερυθρά Θάλασσα με διάμετρο ένα μέτρο

Το σπάνιο είδος μέδουσας Rhopilema nomadica εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες στη Ρόδο προκαλώντας ανησυχία καθώς μπορεί να φτάσει έως και το ένα μέτρο διάμετρο, ενώ έχει ημισφαιρικό σχήμα και διαφανές – γαλαζωπό χρώμα.