Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

εργατικο κομμα



Βρετανία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Εργατικό Κόμμα

Στόχος μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης στις ψηφιακές του πλατφόρμες ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσε το Εργατικό Κόμμαμ αν και δήλωσε πεπεισμένο ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση δεδομένων λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες πρόωρες εκλογές.



Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ετοιμάζει πρόταση μομφής κατά της Μέι

Η διαδικασία θα ξεκινήσει όταν κρίνουμε ότι έχει πιθανότητες επιτυχίας, λένε οι Εργατικοί μετά το "στραπάτσο" της Μέι με το Brexit.
Το Εργατικό Κόμμα διαμήνυσε απόψε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τους χειρισμούς της στο θέμα του Brexit, μόνο όταν θεωρήσει ότι θα έχει επιτυχή έκβαση.



Νέα συγγνώμη Κόρμπιν για κρούσματα αντισημιτισμού στο Εργατικό Κόμμα

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα αντισημιτισμού στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε για ακόμη μια φορά συγγνώμη από τους Εβραίους που έχουν αναστατωθεί εξαιτίας του ζητήματος αυτού.



Προς νέα κυβέρνηση οδεύουν οι Αυστραλοί - Το Εργατικό Κόμμα αποδέχτηκε την ήττα του

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα παραδέχτηκε  την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές και οδηγεί προς τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον απερχόμενο συντηρητικό συνασπισμό.



Αυστραλία: Προβάδισμα της αντιπολίτευσης, με καταμετρημένο το 50%

Προβάδισμα 3,3% έχει το Εργατικό Κόμμα στην Αυστραλία έναντι του κυβερνώντος συντηρητικού συνασπισμού, με το ποσοστό καταμέτρησης των ψήφων να φτάνει στο 50%.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός πρέπει να συγκεντρώσει 76 έδρες, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία ή να είναι αναγκαίο να συγκροτήσει νέα κυβερνητική συμμαχία.