Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

επίθεση στη Συρία



Έτσι αποφύγαμε τον μεγάλο πόλεμο - Ο άνθρωπος κλειδί και η συγκατάθεση Πούτιν

Ο άνθρωπος που σταμάτησε τον Τραμπ από τον μεγάλο πόλεμο στη Συρία. Πως κατάφερε να τον δαμάσει. Ήταν ο Πούτιν στο παιχνίδι;

Μαρία Γιαχνάκη



Λευκωσία: Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ο εναέριος χώρος ούτε το FIR Κύπρου για την επίθεση στη Συρία

Για την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της Κύπρου ούτε έχει επηρεαστεί το FIR ή αεροδιάδρομοι του, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και εκφράζει την ελπίδα ότι στη συνέχεια πηγές κινδύνων



Συριακά ΜΜΕ: Υλικές ζημιές και τρεις άμαχοι τραυματίες από την επίθεση

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές σ' ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού.



Βγήκαν στους δρόμους στη Δαμασκό

Κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ βγήκαν στους δρόμους σήμερα το πρωί οι Σύροι στη Δαμασκό, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις εναντίον στόχων στη Συρία.



Δείτε την απογείωση των Γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών για τον βομβαρδισμό της Συρίας

Στο βίντεο που ακολουθεί κι έρχεται στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου ο Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε το χτύπημα στη Δαμασκό μαζί με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει την απογείωση των αεριωθούμενων αεροπλάνων αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για απογείωση από στρατιωτική βάση ή αεροπλανοφόρο. 



Αποστέλονται στρατιωτικοί σύμβουλοι και εθελοντές στην Συρία από το Ιράν μετά την επίθεση

Στον απόηχο της επίθεσης των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας εναντίον της Συρίας το Ιράν την καταδίκασε σθεναρά και προειδοποίησε σήμερα για «περιφερειακές συνέπειες».