Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

επιστολική ψήφος



Π.Μαρινάκης: «Θα επαναφέρουμε την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει την επιστολική ψήφο και για τις εθνικές εκλογές.



Νίκη Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα οι εγγραφές

Για την επιστολική ψήφο μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Πέμπτη, 18/4, η Νίκη Κεραμέως. Όπως χαρακτηριστικά ξεκαθάρισε, οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 95 χιλιάδες πολίτες από 115 διαφορετικές χώρες, ενώ εξήγησε ότι οι 66 χιλιάδες εγγραφές έχουν γίνει από την Ελλάδα.



Κεραμέως: Πάνω από 60.000 εγγραφές για την επιστολική ψήφο

H υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου.

«Είμαστε πάνω από 60.000 έγγραφες στην πρώτη της εφαρμογή» δήλωσε, τονίζοντας ότι έχουν εγγραφεί Έλληνες από 107 διαφορετικές χώρες. Σύμφωνα με την υπουργό, έχουν εγγραφεί περισσότεροι Έλληνες από το εσωτερικό σε ποσοστό 60% και 40% από εξωτερικό.



Αποσύρεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

Την απόφαση να μη συμμετάσχει ως υποψήφια ευρωβουλευτής στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου με τη Νέα Δημοκρατία, εάν δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως το θέμα με τα emails προς τους αποδήμους, ανακοίνωσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η υπόθεση με τα emails, η οποία ακόμα ερευνάται, είχε προκαλέσει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το αν τελικά θα ήταν εκ νέου υποψήφια η Άννα Μισέλ Ασημ



Πάνω από 9.300 αιτήσεις έχουν κατατεθεί από έλληνες πολίτες που θέλουν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο

Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται από πολίτες που ζουν εντός και εκτός συνόρων οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου μέσω της επιστολικής ψήφου.



Τσιάρας: Όποιος δεν θέλει την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές φοβάται τη συμμετοχή και τη λαϊκή βούληση

Η κυβέρνηση πρότεινε ένα άρτιο νομοσχέδιο που διασφαλίζει τις εγγυήσεις που θέτει το Σύνταγμα και διευκολύνει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο. «Η κυβέρνηση», είπε ο κ.