Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024 -

επιχείρηση απεγκλωβισμού



Επιτυχής η επιχείρηση απεγκλωβισμού από τη Βηρυτό 60 Ελλήνων και Κυπρίων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με ανάρτηση στο Χ αναφέρει ότι ενημερώθηκε «σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας και την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας».



Ταϊλάνδη: Δείτε βίντεο μέσα από το σπήλαιο

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της επιχείρησης απεγκλωβισμού των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους που παρέμεναν στη σπηλαιά ξεκίνησε στις 10:08 το πρωί της Τρίτης. 

Δείτε το video που ανέβασε ο Έλον Μασκ μέσα από το σπήλαιο όπου βρίσκονται τα παιδιά και ο προπονητής τους.



Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η τελευταία φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού

Λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.



Σοβαρό τροχαίο με επιχείρηση απεγκλωβισμού στη Γλυφάδα

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Αγίου Νικολάου και Σάκη Καράγιωργα στη Γλυφάδα, όπως αναφέρει ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού, χωρίς εμφανή σημεία ζωής ανασύρθηκε ο οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος.