Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

επίδομα ανεργίας



Τσακλόγλου: Έρχεται αλλαγή της δομής του επιδόματος ανεργίας – Τι θα ισχύσει

Στην επικείμενη αλλαγή της δομής του επιδόματος ανεργίας, πρόταση που υπήρχε και στην έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στη Ναυτεμπορική TV.



ΟΑΕΔ: Ολοκληρώθηκε η τελευταία πληρωμή για το 2020 - Καταβληθήκαν 18 εκατ. ευρώ σε 34.000 δικαιούχους

Σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές επιδομάτων, παροχών και βοηθημάτων από τον ΟΑΕΔ για το έτος 2020, καθώς καταβλήθηκαν 18 εκ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 34.000 δικαιούχων.



ΚΕΑ: Εκτός υπολογισμού εισοδήματος το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

Εκτός υπολογισμού στο εισόδημα για την χορήγηση του ΚΕΑ τίθεται το επίδομα ανεργίας σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την 4η αξιολόγηση.



Ποιοι μπορούν να πάρουν δεύτερη φορά επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Το επίδομα ανεργίας αποτελεί μία από τις βασικές παροχές του ΟΑΕΔ.



Επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Νομοσχέδιο με εργασιακές αλλά και ασφαλιστικές διατάξεις, αναμένεται να καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο τέλος Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο στη Βουλή, με στόχο τη θωράκιση της εργατικής νομοθεσίας αλλά και την επίλυση προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά την υλοποίηση των τελευταίων ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.



Κίνδυνος απώλειας του επιδόματος για χιλιάδες ανέργους του ΟΑΕΔ

Πιο αυστηρά θα είναι τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας επιφέροντας τεράστιο πλήγμα σε χιλιάδες ανέργους του ΟΑΕΔ.

Πλέον ακόμα και ένα ένσημο το μήνα δεν θα δίνεται το επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες που έχουν βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας να χάνουν ουσιαστικά και το δικαίωμα ακόμα και της σποραδικής απασχόλησης.