Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

επιδείνωση καιρού



Έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα - Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.



Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (24-12-2018) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών κελσίου το επόμενο διήμερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές



Επιδείνωση του καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με το οποίο προβλέπεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και για πόσο - Χρήσιμες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για τα ακραία φαινόμενα

 



Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων περιμένουμε από σήμερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.



Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας - Βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. 

Αναλυτικά,



Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Ισχυροί βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Φθινόπωρο θα θυμίζει για τα καλά ο καιρός από την Τρίτη, όταν και θα αλλάξει άρδην το σκηνικό, καθώς θα ενισχυθούν οι βοριάδες.

Οι ριπές των ανέμων στη συνέχεια θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ και βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως σε περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων και του νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για την εβδομάδα που έρχεται.