Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

εορτη



Ποιοι γιορτάζουν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και τι είναι η Σύναξη των Αρχαγγέλων και Αγγέλων;

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τη Σύναξη των Αρχαγγέλων και Αγγέλων.



Ουρές ο κόσμος στην Συμφερούπολη για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό..ΕΙΚΟΝΕΣ

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην πόλη του, την Συμφερούπολη.



Σήμερα τιμάται ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος, η μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα 03 Μαΐου, ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος γεννήθηκε περίπου το 275 μ.Χ. στην Καππαδοκία, από γονείς χριστιανούς.



Στις 26 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Στην 26η Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Είναι σύνηθες, με τη γέννηση ενός παιδιού, κατά τις πρώτες μέρες η μητέρα να δέχεται συγχαρητήρια και ευχές από συγγενείς και φίλους.



27 Ιουλίου: Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος τιμά σήμερα, 27 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.).



Εορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β- Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Μήλεσι

Σήμερα, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’. Με την συμμετοχή Αρχιερέων, Ιερέων, Μοναχών, Μοναζουσών και κόσμου ξεκίνησε ο Όρθρος της Εορτής του Αγίου Ιερωνύμου όπου άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.