Κυριακή 26 Μαΐου 2024 -

εορταστικές εκδηλώσεις



Κέρκυρα: Η Κυριακή «των Βαγιώνε»

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερο σεβασμό. Στην Κέρκυρα ο εορτασμός του Πάσχα ξεχωρίζει. Οι επιρροές από τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό είναι εμφανέστατες ακόμα και σ΄ αυτή την καθαρά ορθόδοξη γιορτή. Οι Κερκυραίοι την ονομάζουν Λαμπρή ή Λαμπριά για να εκφράσουν τη λαμπρότητα της ημέρας.



Οι Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, στην Αλεξάνδρεια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, το Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο, οι Λατρευτικές και Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας.



Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Κυρίλλου του Λουκάρεως

Την 24η Ιουνίου 2018, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.



Σε κλίμα κατάνυξης και δέους θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη - Παρόντες 30 Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε σήμερα το πρωί στο μοναστήρι του Οσίου Δαυιδ στην Εύβοια στο πλαίσιο των εορτασμών επί της αναγγελίας της Αγιοκατάταξης του μακαριστού γέροντα ο οποίος διατέλεσε Ηγούμενος στην ομώνυμη Ιερά Μονή.



Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου

Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν! Εθνότητες, ηλικίες, θρησκείες, φύλα, κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες.